Gevoel voor groen

Over Hopman Hoveniers uit Milsbeek

Hopman Hoveniers kan bouwen op meer dan 80 jaar ervaring in advies, aanleg en onderhoud van uw tuin of groenvoorziening. Bij ons bent u dus verzekerd van een uiterst stabiele continuïteit opgebouwd door drie generaties groene vingers. Naast het buitengebeuren, kunnen wij bijvoorbeeld ook uw kantoorbeplanting leveren en onderhouden. Kortom, wij zijn werkzaam in alle vormen van 'Groen'.

In al die jaren zijn we uitgegroeid tot een begrip in de regio. Marijn Hopman werkt met een vaste club medewerkers, die vele jaren bij Hopman Hoveniers werkzaam zijn. Jarenlang waren wij gevestigd aan de Bosstraat in Groesbeek. Tegenwoordig bevindt ons bedrijf met kantoor en werkplaats zich op het industrieterrein aan de Ovenberg 30 in Milsbeek.

Onze geschiedenis

In maart 1936 richt de heer Marinus A. Hopman een kwekerij op voor onder andere snijbloemen. Tevens start hij met de verkoop van pootaardappelen. Zoals dat toen gebruikelijk was, gebeurt dit aan de deur.

 

De oorlog vertraagt de ontwikkeling van het nog jonge bedrijf, maar daarna groeit Hopman – vooral met tuinonderhoud voor particulieren – gestaag door. In de jaren 60 treden oudste zoon Joop en de jongste zoon toe tot de onderneming. De zoons houden zich vooral bezig met de aanleg en het onderhoud van tuinen bij bedrijven en particulieren. Vader Marinus Hopman concentreert zich op het kwekerijgedeelte. Op 7 juni 1968 volgt de registratie bij de Kamer van Koophandel te Nijmegen.

 

In de jaren 70 trekt vader Hopman zich terug uit de onderneming. De kwekerij wordt stopgezet. Vanaf 1 januari 1976 zet Joop Hopman het hoveniersbedrijf als eenmanszaak voort. Eerst onder de handelsnaam 'J.P.M. Hopman' en later als 'Hopman Hoveniers'. In 1996 komt de derde generatie in de onderneming. Joops zoon Marijn heeft al vroeg voor het tuinvak gekozen. Na het afronden van zijn hoveniersopleiding aan de Middelbare Land- en Tuinbouwschool, is hij bij het bedrijf van zijn vader gaan werken. In 1999 besluiten Joop en Marijn samen een VOF te beginnen.

 

Op 9 juli 2004 neemt Marijn Hopman de onderneming van zijn vader over en wordt het weer een eenmanszaak.

Neem contact met ons op

Hopman Hoveniers nu

Eigenaar Marijn Hopman werkt met een drietal vaste werknemers voor aanleg en onderhoud en met een parttime administratieve kracht. Daarnaast wordt, afhankelijk van het werkaanbod, gebruik gemaakt van uitzendkrachten.

 

Van de verschillende groenopleidingen in de regio lopen jaarlijks 1 à 2 scholieren stage bij Hopman Hoveniers. 

Wij zijn een door SBB erkend opleidingsbedrijf.

 

Hopman Hoveniers doet aan ontwerp, advies, aanleg, onderhoud, tuinrenovatie en onderhoudscontracten voor particulieren, bedrijven, instellingen, scholen en gemeenten. Bij de aanleg en het onderhoud wordt gebruik gemaakt van zowel machines uit het eigen machinepark als ingehuurde machines. Nieuwe ontwikkelingen en trends worden op de voet gevolgd en toegepast.

Bekijk onze diensten